Therapieën
Fysiotherapie Schoutenhoek

Fysiotherapiepraktijk

Schoutenhoek

Fysiotherapiepraktijk Schoutenhoek is gespecialiseerd in Fysiotherapie, Sportrevalidatie & Dry needling. Wij heten u van harte welkom.

Fysiotherapiepraktijk Schoutenhoek

Croesinckplein 24-26

2722 EA Zoetermeer

Tel: 079 3421 608 of 06 - 184 380 43

E-mail: info@fysioschoutenhoek.nl

 

Copyright © All Rights Reserved

Therapieën

Onderstaand vind u informatie over fysiotherapie, sportrevalidatie en Dry needling.

 

 

Fysiotherapie

 

Met fysiotherapie behandelen we aandoeningen zoals pijn, stijfheid van spieren en gewrichten en krachtsverlies. Daarnaast revalideren we mensen na operaties en ongevallen en worden mensen met chronische ziekten zoals reuma, ms en parkinson symptomatisch behandeld zodat de klachten zoveel mogelijk stabiel blijven.

 

Per persoon en klacht is de behandeling en zijn behandelmethoden verschillend, zoals diverse soorten massage, rekken van de spieren, mobiliseren van gewrichten, elektrotherapie, ontspanningstherapie en oefen-therapie.

 

Naast behandelingen in de praktijk komen wij ook bij mensen thuis als deze niet naar de praktijk kunnen komen i.v.m. slechte of geen mobiliteit.

 

Als u klachten heeft kunt u door uw huisarts of specialist doorverwezen worden naar fysiotherapie, deze geeft u dan een verwijs brief mee waar uw gegevens op staan. Dit is echter tegenwoordig niet meer noodzakelijk. Ook zonder verwijsbrief van een arts kunt u zonder problemen bij ons terecht.

Als u niet zeker weet of uw klacht met fysiotherapie kan worden behandeld kunt u altijd bellen om het te vragen.

 

 

Sportrevalidatie

 

Sportrevalidatie richt zich op mensen met blessures die graag weer hun sport willen kunnen beoeffenen. De blessure hoeft dus niet opgelopen zijn tijdens het sporten om van deze tharapievorm gebruik te maken.

 

Het revalidaitie proces wordt per persoon opgesteld afhankelijk van de klacht en het niveau van sport waar naar toe terug gekeerd wenst te worden. Daarin maakt het niet uit of u amateur sporter bent of professioneel u krijgt bij ons de beste begeleiding die bij u past en die wij u kunnen bieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dry needling

 

Dry Needling is een therapievorm, gericht op het snel de-activeren van pijnlijke triggerpoints in de spieren. Triggerpoints zijn verdikkingen in de spieren

 

Door triggerpoints in de spieren aan te prikken, vindt er een zogenaamde ‘Local Twitch Respons’ plaats. Dit is een lokale spierreactie. Direct na het aanprikken zal de spier zich ontspannen.

 

Het opwekken van een spierreactie is het doel van de behandeling. Een vicieuse cirkel van spanning en pijn in de spier wordt hierdoor doorbroken. De pijnlijke beperking in de spierpijn wordt direct opgeheven. De spier kan direct de normale functie weer aan, zowel in rek als in kracht.