ONZE THERAPEUTEN

Erika de Heer
Erika de Heer

Erika de Heer

De opleiding fysiotherapie heb ik gedaan in Leiden en ben daar in 1998 afgestudeerd, daarna heb ik 2 jaar waarnemingen gedaan om in augustus 2000 samen met Betty van der Plaat de praktijk Fysiotherapie Schoutenhoek over te nemen.

Tijdens mijn studie was ik al actief in het begeleiden van sporters. Het begon met voetballers 3e klasse Haagse regio voor vijf jaar om daarna één jaar de eredivisie basketballers van Haaglanden Cobras te ondersteunen. Wat volgde was een periode van vijf jaar waarbij ik samen met een andere collega de internationale turnsters en trampoline springers van Propatria begeleidde. Op dit moment ben ik actief voor de boksers van Sportcentrum Nicolaas. Naast de begeleiding van deze teams en verenigingen heb ik in de praktijk ook altijd sporters van alle niveaus behandeld van hardlopers tot breakdancers.

Naast alle behandelingen en begeleiding heb ik natuurlijk ook na- en bijscholing gedaan. Waaronder:

Orthopedisch manuele therapie ( tot en met het eerste cerficaat, niet afgemaakt), dry needling, neurale systeem mobilisaties (Barral), cursus Lumbopelvic Motor Control Basic (Paul Hodges) en andere bijscholingen.

Voor mij is fysiotherapeut zijn het leukste wat ik kan doen, ik helpt mensen op de beste manier die ik kan en lukt het mij niet om iemand te helpen dan probeer ik ze zo goed mogelijk te begeleiden naar een collega of arts die misschien wel meer voor ze kan betekenen.

Erika de Heer: BIG-registratie: 69048599604

Marlies Larssen

Nadat ik ben afgestudeerd als fysiotherapeut ben ik in 2017 aan het werk gegaan bij Fysiotherapie Schoutenhoek.

Mijn werk als atletiek trainer, op nationaal en internationaal niveau, geeft mij veel voordelen in het werk als fysiotherapeut. Mede hierdoor heb ik veel ervaring in het revalideren van sporters met blessures.

Voordat ik aan de opleiding fysiotherapie begon was ik ontwerper van medische hulpmiddelen, vanwege dit werk heb ik een andere kijk op beperkingen van mensen en wat er buiten de fysiotherapie eventueel nog aan gedaan kan worden als ondersteuning.

Al mijn expertises bij elkaar geven een solide basis om u zo goed mogelijk te helpen naar het herstel dat u wenst.

Marlies Larssen: BIG-registratie: 89921033904

Marlies Larssen
Marlies Larssen
Mathilde Vlotman FaciaFlow
Mathilde Vlotman | FaciaFlow

Mathilde Vlotman

Mensen noemen mij een verbinder, spontaan, enthousiast en een lichaamsfluisteraar. Ik hou van het werken met mensen, het maken van verbinding tussen mensen en het maken van verbindingen tussen lichaam en geest.
Dat spanning een grote rol speelt bij disbalans en dat emoties zich vastzetten in het lichaam heb ik helaas een aantal jaar geleden zelf ondervonden. Er ontstond een, in eerste instantie ogenschijnlijk, onverklaarbare disbalans in mijn lichaam met chronische zenuwpijn aan de linkerzijde van mijn lichaam.  Een pijn die zo intens was dat het zelfs leidde tot bijnier uitputting. De enige mogelijke oplossing die de reguliere geneeskunde had, leek een zware zenuwverdoving. Maar ik had heel sterk het gevoel dat ik dat niet wilde want dat er ook een andere oplossing moest zijn. Ik was toen al bezig met Triggerpoint Therapie en een in mindere maten ook met  Fasciale release. Mijn eigen situatie stimuleerde me om me nog meer te verdiepen in de Fasciale Release Therapie

 

Na een eerste behandeling merkte ik zoveel verandering in mijn gedachten en kreeg ik meer inzicht in mijn patronen. In combinatie met Fascia Release waarbij de emotionele release een grote rol speelt leerde ik niet alleen mijn lichaam los te maken maar ook mijn emotionele barrières op te ruimen en mijn patronen te veranderen. Pas toen ik dat laatste echt onderging merkte ik dat ik ook de lichamelijke ongemakken los kon laten. Om mij nog verder te scholen volg ik ook de HBO opleiding tot Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut waarin diverse geneeskundige stromingen (De Oosterse geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde en de Westerse reguliere geneeskunde en de natuurgeneeskunde) met elkaar verbonden worden.

Mijn fascinatie voor Fascie (bindweefsel) en met name als het grootste emotionele orgaan in het lichaam is daarmee alleen maar gegroeid. De manier waarop het lichaam werkt en hoe de samenwerking van alle fasciale lagen in het lichaam voor het lichaam zorgt is zo prachtig. In deze hoedanigheid ben ik ook docent Fascia Release (triggerpoints en littekens) bij Esoterra massage opleidingenAangesloten bij beroepsverenigingen: CAT en NIBIG

AGB zorgverlener code: 90105359

Scroll Up